26 Kasım 2010 Cuma

Toz farlarınız uçup gidiyor krem farlarda size ağır mı geliyor! Birde bunu deneyin..




        Toz farlar ne kadar kaliteli olursa olsun ya uçuyorlar yada normalde kendi renkleri çok uçuk oluyor. Krem farlarsa yoğunluğu ve parlaklığı nedeniyle pek tercih edilmiyor. Yapışkanlık hissi de cabası...

       Ama ince bir krem far tabakasının üstüne toz farınızı uygularsanız, hem far renginiz net bir şekilde belli olur, hem yapışkanlık hissi olmaz, hem de farınız saatlerce aynı tonda kalır gözünüzde.

       Resimlerde göstermeye çalıştım. Skyline krem göz farının normal görüntüsü dördüncü resimdeki gibi. Beşinci resimde ise elimde sağdaki far victoria's secret paletimdeki gri toz far, soldaki soldaki görüntü ise krem farın üstüne uygulanmış toz far. Gördüğünüz gibi gayet net ama aşırı parlakta değil. Tam olması gerektiği gibi.

      Bu uygulama profesyonel makyözlerin uyguladığı bir işlem. Profesyonel makyaj paletlerinde görürsünüz zaten. Ten rengi bir krem far vardır, toz farlar onun üzerine uygulanır. Ben genelde gri bazlı makyajlar yaptığım için benim için gri krem far kafi :)

     Skyline cream farı ufak bir kozmetikçiden 2 tl ye almıştım sanırım. Öyle büyük paralara gerek yok profesyonel makyaj yapmak için gördüğünüz gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder