25 Kasım 2010 Perşembe

Karın kaslarınızı oturduğunuz yerden çalıştırın!




     Karın kaslarınızı çalıştırmak için sizi hiç yormayacak bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Bu bizzat benim uyguladığım ve gerçekten işe yarayan bir yöntem. Hani ufak dokunuşlarla makyajınızı tamamlarsınız ya bu da onun gibi birşey. Alışkanlık haline gelmesi bir kaç uygulamadan sonra hemen karşılaşacağınız bir durum.

     Ben kadında fiziğe çok önem veririm. Sporda yaparım çoğu zaman. Ama bazende tembelliğim tutar. Vücudu güzel hale getirmek yine de hobidir benim için. Zaman zaman kendimi bıraktığım kaslarımın yumuşadığı olur.. Ama kısa sürer, hemen bir yöntem bulurum tembelliğim tavan yapmış bile olsa :)

     Buda öyle zamanlarda bulduğum bir şey. Televizyonun karşısında rahat bir pozisyonda tembellik yapmak veya pc başında saatlerimizi geçirmek hepimizin yaptığı şeyler. Hantallığı da beraberinde getirir bunlar tabii ki her güzel şey gibi :)  İşte bu zamanlarda vücudumuzda hafif hareketler küçük ama etkili sonuçları beraberinde getirir.

    Bu anlarda karın kaslarınızı kasıp bırakmayı kendinize alışkanlık edinin. Çok basit ve yoruculuğu en az yöntemlerden biri. Sadece nefes verirken karnınızı kasıcak alırkende bırakıcaksınız. Extradan bir zorlama yapmanıza gerek yok kasmak için. Görüceksiniz ki bu ufak detay zamanla alışkanlık haline gelicek ve farkında olmadan yapmaya başlicaksınız. Ve her gün 10 dakika yaptığınız üç günün sonunda farkı hissediceksiniz. Karın kaslarınız yavaş yavaş sertleşmeye başlicak. Eğer çok kiloluysanız tabii ki biraz daha çaba göstermeniz gerek ama yine de karın kaslarınız çalışmaya alışır ve yağ yakımına zemin hazırlamış olursunuz en azından.

     Ben artık farkında olmadan saatlerce pc başında oturduğum zamanlarda, oturduğum süre boyunca yapıyorum :) En yormayan egzersizim bu. En tembellik egzersizim :) Ayrıca bu egzersizin bırakın karın kaslarını çalıştırmasını, yediğiniz yiyecekleri daha çabuk hazmetmenizi ve yediklerinizin yağa dönüşmesini en aza indirgeyen özellikleri var.

 

7 yorum:

  1. bu hareketi yürürken yapardım bazen ama otururken hiç aklıma gelmedi nedense, aslında sürekli yapılırsa dediğin gibi hem yediklerimiz daha kolay yanar ve sıkılaşırız bunu denemeye başladım bile canım, verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşım, bloğunun kısa zamanda büyük işler başaracağını düşünüyorum bunu seni önceden de tanıdığım için söylüyorum canım, eminim diğer arkadaşlar da bloğunu keşfedince çok faydalanacaklar senden, teşekkürler canım arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  2. faydalanmana çok sevindim hayatım, gör bak çok güzel farkediceksin..

    YanıtlaSil
  3. Ya bende göbek biraz fazla bende deniycem ama umarım etkili olur.İşim masa başı olduğu için bu egzersiz işimi kolaylaştıracak.Bu ince detayı bizimle paylaştığınız içinde teşekkür ediyorum.Yapmaya başladım bile :)

    YanıtlaSil
  4. Çok sevindim! Umarım alışkanlık halini alması kısa sürede olur. Benim hiç bir zaman kilo problemim olmadı ama yemek yemeyi çok sevdiğim için mutlaka bir şekilde egzersiz yapmak zorundayım. Her zamanda terleticek egzersizler yapmak istemiyor canım. Özellikle kışın.. O yüzden alışkanlık halinde yapıyorum sürekli ve gayet faydasını gördüm.

    YanıtlaSil
  5. bunu sürekli yapıyorum özellikle doğumdan sonr açok sık yaptığım ve alıştığım bir hareket çok işe yarıyor sürekli yaparsanız ki harekete başladığınızda karın bölgenizde ki kasılmaları zaten hissediyorsunuz göbekli bayanlara duyurulur fit bir karın bölgesi için harika bir hareket

    YanıtlaSil
  6. Özellikle doğum sonrası mutlaka egzersiz yapmak şart. Alın size kolay bir egzersiz. Hemde denenmiş, sonuçları pozitif . Emeği geçenlere teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. zaman buldukca egzersizlerimi yapıyorum bu hareketide egzersizlerime dahil edicem tşkler

    YanıtlaSil